Mindful Miek

wie ben ik?

Hallo, Ik ben Miek, mama, tante, zus, partner, dochter, vriendin, maar vooral voorvechter van preventie voor mentaal welzijn bij kinderen.

Ik ben positief, dankbaar, enthousiast, altijd in voor iets nieuws.

Mijn hart is groot en ik geloof in het goede dat aanwezig is in elke mens.

Ik was een enthousiast kind met goed ontwikkelde voelsprieten dat erg sensitief was voor het welzijn van anderen.


Ook als tiener engageerde ik mij voor kinderen en jongeren die het niet altijd even makkelijk hadden. Ik was moni bij onder meer vzw oranje.

Na een opleiding BA sociaal cultureel werk ging ik aan het werk als opvoedster bij kwetsbare kinderen.


Als moni en als opvoedster werkte ik vaak met lichaamsgerichte activiteiten.

Helaas botste ik bij het werk als opvoedster op mijn eigen grenzen en op die van het systeem waardoor ik het gevoel had dat ik niet kon geven aan de kinderen wat ze nodig hadden.


Na 4 jaar koos ik dan ook voor een andere richting en bouwde ik aan een carrière in de HR sector. Ook daarin kon ik mijn communicatieve en coachende talenten verder ontwikkelen.


Echter de ratrace van het leven zorgde ervoor dat mijn gezondheid keihard kelderde.

Mijn ziekte was zeer moeilijk om mee om te gaan maar gaf mij de kracht om verder te gaan waarmee ik ooit stopte: leven vanuit mijn hart.

Dit vond ik onder meer terug bij en door mindfulness.

Gedurende dit proces worstelde ik vaak met de gedachte: " had ik dit maar vroeger geweten" . Ook besefte ik dat er zoveel onderzoek en informatie is gedaan over al deze onderwerpen maar dat deze vaak blijft hangen bij professionals.

Ik vind het een basisrecht voor iedereen om skills aan te leren die je kunnen helpen om beter in het leven te staan. Hoe vroeger we deze skills aanleren, hoe mooier ons leven en onze wereld er zullen uitzien.


Zo kwam ik terecht bij een opleiding Mindfulness voor kinderen (Civas) die ik ondertussen mocht vervolmaken en sta te springen om zaadjes te planten.

Verder verdiepte ik mij in verschillende coachingstijlen, vervolmaakte ik de opleiding auticoach en leerde ik een sensorisch profiel opmaken. Ik mag mijzelf sinds kort ook kindertalentenfluisteraat noemen en ik start in april met de ACT opleiding voor kinderen.

Met die rugzak van kennis en technieken wil ik elke coachee helpen het inzicht en de vaardigheden te vergaren die bijdragen tot persoonlijke ontwikkeling, tot de groei van draagkracht en veerkracht, tot de kracht om eigen keuzes te maken in het belang van persoonlijke ontwikkeling.


Dit wil ik doen op een toegankelijke en laagdrempelige manier, door vooral te kijken naar de talenten van kinderen.

Zo wil ik bijdragen aan de ontwikkeling van een bewuste en liefdevolle maatschappij.