Mindful Miek

Individuele kindercoaching en gezinscoaching

In mijn praktijk staat jouw kind centraal. Wanneer een kind zich niet goed voelt in zijn vel, heeft dit effect op het hele gezin. Daarom komt de hulpvraag vaak van zowel het kind als de omgeving. Het betrekken van die omgeving, met het gezin als kern, is cruciaal in mijn coaching.


Wat kun je verwachten?

 • Gratis Aanmeldingsgesprek (20 minuten): Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek waarin we elkaar kort leren kennen en een eerste afspraak kunnen inplannen.
 • Hulpvragen Onderzoeken (1 sessie): We verkennen de hulpvragen van zowel ouder als kind, waarbij ik de taal van je kind spreek, variërend van spel tot gesprekken.

  We verkennen de hulpvragen van zowel ouder als kind.

  Indien gewenst, kunnen we ook een gesprek voeren zonder het kind.
 • Vaardigheden in Kaart Brengen (1-3 sessies): Bij mij geen uitgebreide intakeprocedure, maar meteen aan de slag. Samen gaan we op een ontdekkingsreis naar zelfontdekking en groei, en werken we aan een evenwichtige toekomst voor je kind en jullie gezin.
  We analyseren emotionele, sociale, psychologische en sensorische vaardigheden en brengen deze in kaart. Samen zoeken we naar wat goed loopt en waar de noden liggen. We zoomen ook in op sensorische noden.
 • Terugkoppeling naar de Ouders: Na elke sessie deel ik met jou, als ouder, de voortgang van je kind, of het nu persoonlijk is of via e-mail. Deze voortdurende communicatie is van vitaal belang om de aangeleerde vaardigheden van je kind in het dagelijks leven toe te passen. Jouw actieve betrokkenheid als ouder is cruciaal voor het succes van het coachingstraject.

  In mijn benadering van gezinscoaching staat niet alleen je kind centraal, maar ook de dynamiek en het functioneren van je kind binnen jullie gezin. Ik begrijp dat je kind opgroeit, leeft en alles beleeft binnen de gezinscontext.

  Als ouder wil je natuurlijk alleen het allerbeste voor je kind en ben je graag nauw betrokken bij het proces dat je kind doormaakt. Daarom betrek ik ouders actief bij mijn coaching. Bij mij vinden jullie een veilige plek waar jullie gehoord en gezien worden.

  Ik zie ons als een team. Samen stemmen we ideeën af en nemen we beslissingen in overleg. Ik geloof sterk in de kracht van een hechte samenwerking met ouders. Deze samenwerking is niet alleen essentieel voor het welzijn van jullie kind, maar ook voor het succes van de coaching. Uiteraard houd ik hierbij altijd rekening met de specifieke hulpvraag van je kind en diens privacy.

 • Vaardigheden Aanleren en Inoefenen (5-7 sessies): We oefenen vaardigheden in die nodig zijn om aan de hulpvraag van je kind te voldoen, met praktische hulpmiddelen (technieken en materialen) die passen binnen het gezin en de omgeving.
 • Afronden (1 sessie): We evalueren de vooruitgang, bespreken effectieve hulpmiddelen en beslissen samen of verdere ondersteuning nodig is.


Praktische Informatie:

 • Tarief: Elke sessie kost 50 euro, met een toeslag van 0.5 euro per km voor verplaatsing.
 • Duur: Elke sessie duurt ongeveer 60 minuten en kan plaatsvinden in mijn praktijkruimte in Ruiselede, op de school van je kind, of online via Microsoft Teams.
 • Overleg: Indien gewenst kan er overleg met school, andere gezinsleden of hulpverleners worden ingepland.
 • Betaling: Betaling kan contant of via bancontact app na elke sessie.
 • Afspraken: Gelieve minimaal 24 uur van tevoren te annuleren. Bij annuleringen binnen 24 uur wordt de sessie in rekening gebracht.
 • Vertrouwelijkheid: Alle gesprekken worden vertrouwelijk behandeld, conform privacyregels en beroepscode. Jouw privacy en die van je kind zijn mijn prioriteit.


Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Samen werken we aan de groei en het welzijn van jouw kind. Opmaak sensorisch profiel

Ontdek de wereld van je kind door middel van een Sensorisch Profiel!

Een Sensorisch Profiel onthult hoe je kind prikkels verwerkt en op verschillende stimuli reageert. Als een erkende beoefenaar van de gerenommeerde Olga Bogdashina-methode, ook bekend als het Regenboogprofiel, onderzoek ik hyper- of hypo-gevoeligheid op specifieke zintuigen en identificeer ik de patronen die je kind heeft ontwikkeld om hiermee om te gaan. Deze gevoeligheid kan leiden tot gedragspatronen die vaak worden geassocieerd met diagnoses zoals ASS, HSP, HB, ADHD en meer.


Herken je gedrag bij je kind dat niet overeenkomt met de aangeboden zintuiglijke prikkels? Misschien extreme angst voor geluiden of reacties op kledingnaden? Of vertoont je kind onverklaarbaar gedrag zoals woede-uitbarstingen, zelfbeschadiging, teruggetrokken gedrag, snel gefrustreerd zijn, tics, hyperactiviteit, concentratieproblemen, en meer?

Een Sensorisch Profiel biedt inzicht zonder dat er een formele diagnose nodig is. Zelfs als je kind al gediagnosticeerd is, kan ik helpen.


Het opstellen van een Sensorisch Profiel is een waardevolle stap naar begrip en rust voor zowel je kind als de omgeving.

Het bevordert zelfvertrouwen en verbinding. Samen zoeken we naar eenvoudige aanpassingen en hulpmiddelen in verschillende levensgebieden zoals school, thuis en hobby's, waarbij de focus ligt op groei en het ontwikkelen van talenten.


Wat kun je verwachten?

 • Een analyse op basis van het gesprek en een gedetailleerde vragenlijst die door jou als ouder of verzorger wordt ingevuld.
 • Een rapport met persoonlijk en praktisch advies.


Indien nodig kunnen we aanvullende coaching bieden of fungeren als bemiddelaar om de beste ondersteuning voor jou en je kind te waarborgen.


Praktische informatie:

 • Tarief:Het opstellen van een Sensorisch Profiel bedraagt 75 euro, inclusief de verwerking van een vragenlijst ingevuld door ouders, gevolgd door mijn analyse en advies. Ik adviseer dit te combineren met twee coachingssessies: één voorafgaand aan de analyse en één ter afronding. Deze coachingssessies kosten elk 50 euro per sessie.
 • Duur:Voor de analyse reken ik ongeveer 5 werkdagen. Elke coachingssessie heeft een duur van ongeveer 60 minuten. De ontmoeting kan plaatsvinden in mijn praktijkruimte in Ruiselede, of online via Microsoft Teams.
 • Overleg:Indien gewenst kunnen er overlegmomenten worden ingepland met school, andere gezinsleden of hulpverleners om een holistische aanpak te waarborgen.
 • Betaling:Betaling kan worden voldaan via overschrijving of via de Bancontact app na elke sessie.
 • Afspraken: Gelieve minimaal 24 uur van tevoren te annuleren. Bij annuleringen binnen 24 uur wordt de sessie in rekening gebracht.
 • Vertrouwelijkheid: Alle gesprekken worden vertrouwelijk behandeld, conform privacyregels en beroepscode. Jouw privacy en die van je kind zijn mijn prioriteit.


Investeer vandaag in het begrijpen van je kind en het creëren van een harmonieuze omgeving waarin hij of zij kan bloeien. Neem contact op en ontdek de wonderlijke wereld van je kinds zintuigen! Samen zetten we ons in voor de groei en het welzijn van jouw kind.


aanbod

Als deskundige in mijn vakgebied ben ik er om jou te ondersteunen, ongeacht je achtergrond of situatie. Mijn aanpak is zeer laagdrempelig, praktisch en open-minded. Of je nu hulp zoekt voor individuele coaching, gezinsbegeleiding, groepssessies voor kinderen of ouders, of deelname aan webinars, je bent welkom zoals je bent. Bij mij vind je een veilige ruimte waar je vrij kunt spreken en waar elk idee gewaardeerd wordt. Mijn doel is om samen met jou de juiste, persoonlijke aanpak te vinden die past bij jouw behoeften en doelen.


Meer weten? Klik op onderstaande buttom of neem contact met mij op!